Boşanma her aile üyesi için çok yıpratıcı bir süreçtir. Boşanma danışmanlığında amaç çiftlerin sağlıklı boşanmalarına destek olmak amacıyla çatışmaları en aza indirgeyip, çocuk var ise varolan çatışmadan etkilenmelerini minimuma indirecek daha huzurlu bir ortam yaratılmasına yardımcı olmaktır. Bu süreçte yeni düzene geçiş ve adaptasyon için destek verilir.
İlişki danışmanlığı çatışma içinde olan taraflara veya ilişkilerini daha kaliteli daha sağlıklı yürütebilmek için yardım isteyen taraflara verilen bir hizmettir.
Evlilik öncesi danışmanlık bir yönü ile önleyici bir çalışmadır.
Birliktelik yaşayan çiftler ilişkilerinde yaşadıkları çatışmalardan veya günlük hayatın getirdiği farklı stres faktörlerinden kaynaklı sorunlar yaşayabilirler.
Evlilik sorunları çiftler için en zor problemlerden biridir.
Son yıllarda aile yapısında ve ailenin sahip olduğu değerlerde değişimler yaşanmaktadır. Bu değişimle beraber kritik dönemlerde yeniden tanımlanmaya başlamıştır.
Aile içi etkili iletişim kurmak çocuk ve ergenin psikososyal gelişiminde oldukça kıymetlidir. Ebeveynlik becerileri, çocuklarının tüm yaşamlarında nasıl bir kişiliğe sahip olabileceklerini belirleyebilmektedir.
Çocuklarda yaşanan sorunlara baktığımızda bebeklik dönemi sonrasında 2 ile 7 yaş arasındaki dönemde yaşanan sorunlar kritik öneme sahiptir.
Aile Yaşam Döngüsünde aile içinde belli dönemlerde kırılganlıklar görülmesi normaldir.
Cinsel problemlerin çok küçük bir kısmı fiziksel kaynaklı iken çok yüksek bir oranda ise cinsel sorunlar psikolojik sebeplerden kaynaklanmaktadır.
Stres, kişinin başetmekte zorlandığı sorunlar karşısında duygusal ve fiziksel olarak verdiği tepkidir.