Uyum Bozukluğu herhangi bir stres durumuna tepki olarak gelişen duygusal ve davranışsal değişimlerle kendini belli eden psikolojik bir rahatsızlıktır. İş ve okul değişikliği, deprem, doğal felaketler, hastalık, kaza geçirme, ciddi bir ameliyat, askerlik, evlilik, boşanma gibi durumlar uyum bozukluğuna sebep olabilirler.
Duygu Durum Bozukluğu diğer ismiyle Bipolar Bozukluk halk arasında Manik Depresif Bozukluk olarak bilinmektedir.
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu
Kaygı günlük yaşamımızın normal bir parçası olmakla birlikte kaygı bozukluğu dediğimizde aşırı sürekli ve normal hayatın içinde olan kaygı ile orantısız bir endişeden bahsetmekteyiz.
Panik Atak ortada gerçek bir tehdit ve tehlike olmaksızın kişinin sanki gerçek bir tehlike varmış gibi korkuya kapılıp kontrolünü kaybetmesidir. Panik Atak süresi kişiden kişiye değişiklik gösterir.
Sosyal Fobi bir kaygı bozukluğudur. Sosyal Fobisi olan bireyler her durumda kendilerinin eleştirileceği, yargılanacağı kaygısını yaşadığı için bu tür durumlarla karşılaşmamak için toplumsal ortamlarda bulunmaktan özellikle kaçınırlar.
Şizofreni hastalığı, kişilerin gerçek durumları anormal olarak yorumladıkları ve gerçek durum ile gerçek olmayan durumları birbirinden ayırmada çok zorluk yaşadıkları ciddi bir psikiyatrik hastalıktır.
Depresyon devamlı bir üzüntü, çevreye ve olaylara karşı ilgisizlik, iştahsızlık veya çok yemek yeme, hayattan zevk almama, ölüm ve intihar düşüncelerinin de içinde olduğu bir çok olumsuzluğun bir kombinasyonu olan bir duygu durum bozukluğudur.
Bipolar Bozukluk, iki uçlu duygu durum bozukluğu olarakta bilinir. Halk içinde genellikle manik depresif hastalık olarak tanınır. Hastalığın seyrinde bir dönem depresyon belirtileri daha sonra manik atakların olduğu dönem yaşanır.
Manik Depressif Bozukluk, iki uçlu duygu durum bozukluğu ve bipolar bozukluk olarakta bilinir. Bireyin sosyal aktivitelerinde, yaşam enejisinde, duygusal hayatında bozulmlara neden olan psikolojik bir rahatsızlıktır.
Özgül Fobi, kişilerin bazı durumlar, bazı hayvanlar ve bazı nesnelerden duydukları aşırı ve mantık dışı korkulardır. Özgül fobiler toplumda % 2-3 aralığında görülür. Kadınlarda daha fazla görülmektedir.